Over Jacco Nefs

Jacco Nefs (1971) studeerde klarinet bij Jan Cober aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en bij Sjef Douwes aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij studeerde daarna orkestdirectie bij Roland Kieft en David Porcelijn aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en bij Jac van Steen en Ed Spanjaard aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1998 volgde hij een masterclass bij de befaamde Engelse dirigent Georg Hurst (Cannford Summerschool of Music), en in 2000 bij Jan Stulen en Roberto Benzi met het Nederlands Promenade Orkest. Hij eindigde als finalist aan de Accademia Musicale Chigiana te Siena (Italië) bij Maestro Gianluigi Gelmetti.

In oktober 1994 kreeg hij een vaste aanstelling als klarinettist bij de Marinierskapel van de Koninklijke Marine, waaraan hij verbonden bleef tot juni 2002. Vanaf die tijd wijdt hij zich aan het dirigeren en daarnaast arrangeren. Naast vaste dirigent van de Amsterdamse Tramharmonie is Jacco ook verbonden aan Harmonie L’Union Fraternelle uit Veldhoven, Regionaal Symfonieorkest Oss en het door hem opgerichte Orkest Orventus, dat zich met name op originele muziek voor blaasorkest richt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s